Vind een verhuisfirma in Brussel!
EXPMOVING BELGIUM - Brussel
- erkend lid van de Belgische Kamer der Verhuizers
- actief in Brussel, heel België en internationaal
- oplossingen op maat aangepast aan uw behoeften
- toegankelijke, sympathieke en vriendelijke ploeg
Tel: 0475 / 49 68 32
DÉMÉNAGEMENT VAN DER ELST
- het inpakken van uw persoonlijke spullen
- de montage van uw meubels
- het vervoer, de meubellift en de meubelbewaring
Van der Elst is de ideale partner voor uw geslaagde verhuizing: vraag een gratis prijsofferte.
Tel: 0493 / 21 47 58
VICTOR ET FILS - Verhuisfirma
Bent u op zoek naar een oplossing voor meubelbewaring of naar een lift?
De onderneming Victor Et Fils biedt al deze diensten: meubelbewaring in Brussel en verhuislift maar ook internationale en kantoorverhuizingen.
- 70 jaar ervaring
- de nodige verzekeringen
- service tot de 17de verdieping
- erkend verhuizer
Aarzel niet om een gratis offerte aan te vragen!
Tel: 02 / 215 36 59
EXPRESS MOVERS BRUSSELS - Brussel
Express Movers Brussels staat 7 op 7 tot uw beschikking. Het professionele team van ervaren medewerkers, aangevuld met jonge krachten, helpt u met uw verhuis.
U kan hiervoor gebruikmaken van hun uitstekende liftservice. Profiteer daarnaast ook zeker van de gratis schatting die de verhuisfirma u aanbiedt.
Neem zeker contact op voor een verhuis zonder stress.
Tel: 0485 / 18 34 23
Staat u aan het hoofd van een verhuisfirma in Brussel?
Houd rekening met deze tips bij uw verhuizing
1. Kies de juiste periode om te verhuizen: verhuizen tijdens de zomer is vaak gemakkelijker. U neemt misschien verlof op waardoor u zich volledig kan focussen op de verhuizing. Daarnaast zijn de dagen een stuk langer dan in andere periodes van het jaar, waardoor u meer werk kan verrichten op een dag. Houd er wel rekening mee dat professionele verhuizers het tijdens de zomer erg druk hebben. Reserveer dan ook voldoende op voorhand de benodigde diensten zoals een liftservice of verhuiswagen.
2. Zet uw contracten om: wanneer u verhuist moet u verschillende administratieve taken uitvoeren. Breng de bevoegde instanties van tevoren op de hoogte (ongeveer twee maanden op voorhand). Zo hebben internet- en televisieproviders enkele weken de tijd om uw verhuizing te verwerken. Aarzel ook niet te lang om de gemeente waar u naartoe verhuist en uw huidige gemeente te verwittigen. Daarnaast zijn er nog verschillende instanties die u zelf op de hoogte moet brengen. Voorbeelden daarvan zijn: uw werkgever, de bank waar u aangesloten bent en uw huisarts. Sommige organisaties, zoals uw ziekenfonds of mutualiteit en sociale zekerheidsinstellingen, worden echter automatisch op de hoogte gebracht.
3. Overdrijf niet tijdens het inpakken van de spullen: kies ervoor om uw verhuisdozen niet overvol te laden. Een zware verhuisdoos is immers lastiger en gevaarlijker om te verplaatsen. Denk aan uw eigen fysieke gezondheid en houd er rekening mee wanneer u de spullen inpakt. Op die manier beschermt u uw eigen lichaam, maar tevens dat van de personen die u helpen tijdens de verhuizing.
4. Begin niet lukraak meubels uit elkaar te halen: houdt u steeds aan de instructies wanneer u een tafel of kast wil demonteren. Indien u echter niet over een handleiding beschikt, raden we aan om foto's te nemen en eventueel dingen te noteren. Op die manier kunt u de verschillende onderdelen veilig en correct monteren in uw nieuwe woning. Waak erover dat elk onderdeel goed bewaard wordt. U vermijdt zo dat er achteraf stukken ontbreken waardoor uw meubels niet correct in elkaar worden gestoken.
5. Gebruik een kleuren- of lettersysteem om uw dozen te markeren: wij raden altijd aan om hetzelfde teken aan te brengen op verhuisdozen uit dezelfde kamer. Op die manier vermijdt u dat u iedere doos afzonderlijk moet openen. U kunt ervoor kiezen om kleuren te gebruiken, maar ook letters of cijfers. Zorg ervoor dat u weet welke doos naar welke kamer moet en wat de inhoud van de doos is.
6. Draag zorg voor breekbare spullen: het servies inpakken met tissuepapier, kranten en kleding neemt inderdaad veel tijd in beslag, maar indien u breekbare spullen niet goed beschermd, kunnen ze beschadigd worden tijdens het transport of het uitpakken.
7. Zorg voor een "survival kit": voorzie een doos met spullen die u meteen nodig heeft. Denk hierbij aan belangrijke documenten, kleding en ondergoed entoiletartikelen.
8. Ga planmatig te werk: u moet zeker een plan met al uw to-do's maken. Probeer ook voor elke taak een bepaald tijdslot te voorzien. Dankzij een zorgvuldige planning bespaart u tijd en geld. Bovendien zal de voorbereiding op uw verhuizing veel minder stressvol verlopen.
9. Reserveer een parkeerplaats voor de verhuiswagen indien nodig: vraag tijdelijk een parkeerverbod met parkeerborden aan bij de gemeente. Vergeet daar zeker geen afspraak voor te maken.
10. Houd het realistisch: u zult zonder twijfel de hulp nodig hebben van familie of vrienden maar ook van professionele verhuizers om de verhuiswagen correct in te laden en minder trajecten te doen. Ga er niet van uit dat u alles alleen kan bolwerken.
We kunnen concluderen dat het van cruciaal belang is om op tijd te beginnen met plannen, een budget op te stellen en uw spullen goed in te pakken. Door deze tips ter harte te nemen, kunt u uw verhuizing soepeler laten verlopen en kunt u onnodige stress en onverwachte kosten voorkomen. Een goede planning en organisatie kunnen het verschil maken tussen een succesvolle en een stressvolle verhuizing.
Informatie geplaatst op 4 april 2024 op de pagina Verhuizers Vlaanderen / Brussel